Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στο καλοκαιρινό Πήλιο - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

Οι εμπειρίες που πρέπει να ζήσετε στο καλοκαιρινό Πήλιο







Είτε στην πλευρά του Παγασητικού είτε στην πλευρά του Αιγαίου, το Πήλιο είναι πολύ δημοφιλής προορισμός και για το καλοκαίρι. Η ευεργετική επαφή με την πλούσια φύση του, αλλά και οι εκπληκτικές παραλίες που συνδυάζουν την πηλιορείτικη ατμόσφαιρα με το μπλε της θάλασσας, προσφέρουν το ιδανικό σκηνικό για αξέχαστες διακοπές.

Όσοι γοητεύτηκαν σε κάποια χειμερινή επίσκεψή τους, σίγουρα θα επιστρέψουν στο Βουνό των Κενταύρων για να γνωρίσουν και τις καλοκαιρινές ομορφιές του. Παρακάτω συγκεντρώσαμε όσα αξίζει να κάνετε αυτή την εποχή στο Πήλιο.
Μυλοπόταμος



Στην πλευρά του Αιγαίου, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου, ο Μυλοπόταμος ξεχωρίζει για το πανέμορφο φυσικό τοπίο που τον καθιστά μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του Πηλίου.

Χρυσή αμμουδιά, λευκό βοτσαλάκι, τιρκουάζ νερά (για πολλά συνεχόμενα έτη η παραλία βραβεύεται με γαλάζια σημαία) είναι τα θέλγητρα που την κατατάσσουν στις αγαπημένες επιλογές των επισκεπτών της περιοχής. Για να την προσεγγίσετε θα χρειαστεί να κατεβείτε αρκετά σκαλιά.

Μόλις αντικρίσετε την ακτή του Μυλοποτάμου, το βλέμμα σας θα πέσει στον επιβλητικό βράχο στο μέσον της παραλίας, ο οποίος τη χωρίζει στα δύο. Η ακρογιαλιά δεν είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά διαθέτει beach bar και αποδυτήρια. Για να γευματίσετε μετά το μπάνιο σας, μπορείτε να επισκεφτείτε την Τσαγκαράδα, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.
Φακίστρα



Ο μικροσκοπικός κόλπος της Φακίστρας, στο ανατολικό Πήλιο, βρίσκεται 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την Τσαγκαράδα και ξεχωρίζει για το εκπληκτικής ομορφιάς, άγριο τοπίο του, το οποίο δεν έχει αλλοιωθεί ακόμα από το μαζικό τουρισμό.

Η καθόλου οργανωμένη ακτή είναι στρωμένη με βότσαλα, έχει κρυστάλλινα τιρκουάζ νερά και περιβάλλεται από απότομα και ψηλά βράχια, που προσθέτουν επιβλητικότητα στο σκηνικό που αντικρίζετε. Για να την προσεγγίσετε, πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας στο πλάτωμα του δρόμου και να κατεβείτε πεζή ένα μονοπάτι 200 μέτρων. Μην παραλείψετε να εξερευνήσετε την σπηλιά της Παναγιάς της Μεγαλομάτας, στο βόρειο άκρο της ακτής, με τους πολλούς, χαρακτηριστικούς σταλακτίτες, όπως κι εκείνη που είναι γνωστή ως «κρυφό σχολειό».
Νταμούχαρη



Επίνειο του Μουρεσίου, η Νταμούχαρη είναι χτισμένη γύρω από το μικρό, γραφικό λιμανάκι. Πρόκειται για έναν οικισμό ο οποίος εγγυάται ήρεμες και χαλαρές στιγμές, σε ένα πανέμορφο περιβάλλον που περιβάλλεται από την υδάτινη αγκαλιά του Αιγαίου. Στη μικρή χερσόνησο που σχηματίζεται από τους δύο κόλπους θα παρατηρήσετε τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου.

Στο βόρειο κόλπο θα συναντήσετε ταβερνάκια και γουστόζικα σπίτια και το λιμανάκι (παλαιότερα ήταν το μοναδικό στο ανατολικό Πήλιο), όπου ξεχωρίζει το ετοιμόρροπο τελωνείο, θυμίζοντας την εποχή που το χωριό είχε μεγάλη εμπορική κίνηση. Η παραλία του νότιου κόλπου (οι ντόπιοι την αποκαλούν Παλιά Νταμούχαρη) χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα λευκά βότσαλα, τα πεντακάθαρα νερά και τις θαλάσσιες σπηλιές.

Η Νταμούχαρη έγινε γνωστή στο παγκόσμιο κοινό όταν κάποια από τα γυρίσματα της περίφημης ταινίας Mamma Mia, με πρωταγωνίστρια τη Μέριλ Στριπ, πραγματοποιήθηκαν στο γραφικό οικισμό. Ο μικρός κόλπος στο νότιο τμήμα του χωριού της Νταμούχαρης, στο ανατολικό τμήμα του Πηλίου, αποτελεί ιδανική επιλογή για δροσιστικές βουτιές μακριά από τις πολυπληθείς ακτές του βουνού των Κενταύρων.
Πλάκα



Σε κοντινή απόσταση από το χωριό και την παραλία του Αγίου Ιωάννη, στην πλευρά του Αιγαίου πελάγους, η Πλάκα είναι μία από τις ωραιότερες παραλίες του Πηλίου, με πολύχρωμα, μικρά βοτσαλάκια και καταπράσινη βλάστηση, που σε μερικά σημεία φτάνει και μέχρι την ακρογιαλιά. Η ακρογιαλιά είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες από το ξενοδοχείο Edem, που βρίσκεται ακριβώς πίσω από την παραλία. Η παραλία είναι προσβάσιμη με τα πόδια από την κοντινή ακτή του Αγίου Ιωάννη.
Παπά Νερό

Στην περιοχή Μούρεσι, νότια της παραλίας και του οικισμού του Αγίου Ιωάννη στο ανατολικό Πήλιο, θα συναντήσετε την ακτή Παπά Νερό. Η συγκεκριμένη ακρογιαλιά αποτελεί αγαπημένη επιλογή των επισκεπτών της περιοχής για τη χρυσαφένια αμμουδιά της, την κρυστάλλινη υδάτινη αγκαλιά του Αιγαίου και την καταπράσινη φύση που την περιβάλλει. Είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες και beach bar, ενώ κατά μήκος της θα βρείτε ταβερνάκια, όπου θα δοκιμάσετε φρέσκους θαλασσινούς μεζέδες.

Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο www.greekguide.comΠηγή

Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας