ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ - Ομορφα Ταξιδια
Ομορφα Ταξιδια

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΟ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι λάδι
  • 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας μαγιά
  • 1 φλυτζάνι κρασί λευκό
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα περτοκαλιού και μανταρινιού.
  • 1/2 φλυτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
  • 1/2 φλυτζάνι σταφίδες ξανθές
  • 1/2 κουταλάκι γαρύφαλλο και κανέλλα
  • λάδι για το αλειμμα του ταψιού
  • 3 κουταλιές σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τη μαγιά σε μια λεκάνη ,ρίχνετε 1 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό και τη διαλύετε.Προσθέτετε λίγο αλεύρι ,ανακατεύετε, μέχρι να γίνουν χυλός,σκεπάζετε τη λεκάνη και αφήνετε να φουσκώσει.
Βάζετε το υπόλοιπο αλεύρι σε μια λεκάνη ,ρίχνετε το λάδι ,τη ζάχαρη και τα τρίβετε με τα χέρια σας.Προσθέτετε τη φουσκωμένη μαγιά,λίγο -λίγο το κρασί (κρατάτε μια κουταλιά),λίγο νερό και τα ζυμώνετε.Ρίχνετε το ξύσμα ,την καρυδόψιχα ,τις σταφίδες,το κανελογαρύφαλο και συνεχίζετε το ζύμωμα ,αλείφοντας τα χέρια σας με λάδι,ώσπου να γίνει μια ζύμη μαλακή. Αλείφετε ένα ταψί Νο 30 με λάδι και τη στρώνετε.
Αφήνετε το ταψί σε ζεστό μέρος ,μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Αλείφετε την επιφάνεια με λίγο κρασί και πασπαλίζετε με το σουσάμι.Ψήνετε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 40 - 50 λεπτά.Βγάζετε το χριστόψωμο και το τοποθετείτε πάνω σε σχάρα.Αφού κρυώσει καλά το βάζετε σε πιατέλα.

Ενα μεγάλο ευχαριστώ στη φίλη μας Αρχοντία απο τη Ζάκυνθο για τη συνταγή της, και για τα καλά της λόγια.Περιμένουμε και τις δικές σας συνταγές στο email omorfatax@gmail.com


Οι καλύτερες προσφορές ξενοδοχείων στην Ελλάδα!Κάντε κλικ εδώ!
Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας